Hallo, ik ben Olivia. Natuurlijk is het niet helemaal toevallig dat juist ik een enorme liefde heb voor olijfolie. Mijn naam betekent letterlijk: olijfboom. Het kon dus eigenlijk niet anders dan dat ik iets met deze bijzondere boom en vrucht zou gaan doen in mijn leven.

Als kind herinner ik me dat olijfolie altijd wel aanwezig was; met een broodje dopen in olijfolie gebeurde heel vaak bij ons thuis. Ik vond het gewoon wel lekker en denk dat ik het verschil tussen de olijfolies ook niet echt proefde. Dat kwam pas jaren later. Ik was met mijn ouders in oktober op vakantie in Spanje. Elke dag op weg naar het dorp reden we langs een olijfgaard, tot mijn vader een afsloeg en tussen alle olijfbomen door eindigde voor het huis van een Spaans, oud mannetje. Een aardige meneer, waar ik helaas zijn naam niet meer van weet, stond in opening van de schuurdeur naar ons te kijken alsof we precies op het juiste moment waren aangekomen. Alsof hij ons verwachtte. Het was de eigenaar van de gaard, zo bleek later. Het gebaarde ons om vooral snel naar hem toe te komen. Het warme onthaal had mogelijk te maken met de ontdekking die hij net had gedaan. Zijn olijfolie kwam net uit de pers en bleek van buitengewoon goede kwaliteit, zo vertelde hij. Het was zo goed, dat we niet weg mochten gaan zonder het te proeven. En toen ik dat proefde, besefte ik dat er een wereld te ontdekken was.

Daar en toen is denk ik een zaadje gepland. Want op een of andere manier voelde ik een liefde voor olijfolie. Ik kan dat niet goed verklaren, maar het is er gewoon. In de jaren die volgden begon ik me steeds meer te verdiepen in olijfolie en ontdekte allemaal dingen die ik niet wist. En die mijn, misschien wat te romantische, blik op dit product alleen maar groter maakte. Die liefde voor olijfolie kon ik maar moeilijk voor me houden.

Wat mij opviel bij heel veel familie, vrienden en vriendinnen is dat ze steeds bewuster kiezen voor het eten dat op hun bord belandt. Een ontwikkeling waar ik ontzettend blij mee ben. Maar als het gaat om olijfolie, pakten veel mensen nog steeds een goedkope fles olijfolie uit de supermarkt. Of namen ze er een mee van vakantie, alleen omdat het flesje er zo mooi uitzag. En misschien is daar niets mis mee (vaak wel hoor , maar daarover kun je lezen in de blogs) maar er is zoveel meer te ontdekken. En omdat ik daar maar op bleef hameren, gaven mijn familie en vrienden mij de ‘opdracht’ om ze dan maar regelmatig te verrassen met de beste en meest bijzonder olijfolies uit de wereld. Want waar moesten zij de tijd, energie en kennis vandaan halen om steeds maar weer de juiste te vinden? En dat.. dat is eigenlijk het begin van Olie van Olivia!

Sindsdien ga op zoek naar de lekkerste olijfolie gemaakt door bijzondere olijfboeren en olijfolieproducenten. Want de mens achter de olie vind ik misschien wel net zo belangrijk als een mooie smaak. En dat vind je hier allemaal terug in de abonnementen die ik samenstel. Mooie verhalen van boeren en producenten én een fijne en bijzonder olijfolie. Eén keer per maand of één keer per twee maanden bij je thuisbezorgd. Ik zie het als mijn missie om er voor te zorgen het elke keer weer een aangename verrassing is.

Dus tot slot! Echt goede olijfolie is niet alleen lekkerder en gezonder het is ook veel leuker. Ja, leuker, want als je zo’n goede en bijzondere olijfolie over je salade, yoghurt of vis of vlees sprenkelt… haal je een beetje de zomer in huis. Ik doe er alles aan om je keer op keer te verrassen!

Olivia!