Abrikozen plaattaart

Een heerlijke smooth abrikozen plaattaart waar de zon van gaat schijnen…
Bereidingstijd: 55 minuten
Ingrediënten
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
Een snuf zout
70 gram plantaardige boter
2 theelepels vanille-essence
150 gram suiker
2 grote vrije uitloop eieren
6-8 abrikozen
80 ml extra vierge olijfolie (door de vroege oogst geeft de Darmmess olijfolie een spannende smaaktoevoeging aan een zoet recept)
Aan de slag
1. Gebruik een vierkante vorm van 20 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier.
2. Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur.
3. Was en halveer alvast de abrikozen. Afhankelijk van de grootte gebruik je 6 tot 8 abrikozen.
4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
5. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Zet tot gebruik even apart.
6. Klop de boter samen met de suiker in een paar minuutjes zacht.
7. Voeg één voor één de eieren toe.
8. Schenk er de olijfolie en vanille-essence bij en mix tot een smeuïg geheel.
9. Voeg dan het bloemmengsel toe en meng alles rustig door tot een mooi beslag.
10. Doe het beslag in de vorm. Verdeel hierover de halve abrikozen en druk ze voorzichtig iets aan.
11. Bak de plaattaart in ca. 45 minuten tot een mes er mooi droog uit komt.
12. Je kan de plaattaart gerust een dag van tevoren bakken zodat alle smaken goed tot hun recht komen.
13. Om de abrikozen te laten shinen en ze nog even die mediterrane smaak mee te geven, kan je ze met iets olijfolie in kwasten.
Geniet ervan!
TIP: Met een bolletje vanille-ijs erbij heb je een heerlijk dessert.
Recept en foto: @delicious.yo