Typisch Spaans Dessert

Een wentelteefje als dessert? Zeker, da's een beetje anders, maar wel heel lekker!

Wij kennen dit eigenlijk meer als ontbijt (wentelteefjes), maar in Spanje is dit een heerlijk dessert (vooral met Pasen gegeten). Een leuk idee om het hier in Nederland ook een keer als dessert te doen misschien? Bolletje ijs erbij... ik zie dat wel zitten! :)

Ingrediënten:
Een brood (liefst wat ouder en ongesneden)
600 milliliter melk (volle, halfvolle of magere melk; het maakt allemaal niet uit)
3 eieren
Kaneel om te bestrooien
2 kaneelstokje
100 gram suiker
Extra vergine olijfolie (de Arbequina van Oleazara past hier heel fijn bij)


Aan de slag

1. Breng de melk in een steelpan aan de kook met 2 takjes kaneel en de suiker. Terwijl de melk opwarmt, snijd je het hele brood in sneetjes van ongeveer 2 cm, dik. Het is beter om wat harder brood van de vorige dag te gebruiken, zodat het niet te zacht wordt wanneer het door de melk wordt gehaald. Hoe verser het brood is, hoe minder lang het in de melk moet worden ondergedompeld. Zodra de melk met de kaneelstokjes en de suiker aan de kook is gekomen, gieten je die in een diepe schotel waarin je later de sneetjes brood laat weken. Zet een andere diepe schotel klaar en klop de drie eieren los.

2. Verhit de koekenpan met de extra vergine olijfolie op hoog vuur, zodat de torrijas snel gaar zijn. Dompel de sneetjes brood in het bord met melk. Doe dit beetje bij beetje, zodat ze goed doordrenkt zijn. Daarna wentel je ze één voor één in het losgeklopte ei en leg je ze in de koekenpan. Bak de torrijas in de Oleazara extra olijfolie. Als ze aan één kant goudbruin zijn, draai je ze om en wacht je tot ze aan de andere kant bruin zijn, maar pas op dat ze niet verbranden.

3. Zodra ze geroosterd zijn, leg je ze of in een bak met keukenpapier zodat de rest van olie uit de torrijas kan lopen.

4. En dan de laatste, belangrijke stap. Leg de torrijas (eigenlijk een soort van wentelteefjes) op het bord en bestrooi ze met kaneel. Als je niet van kaneel houdt, dan kun je ook suiker gebruiken. Of je doet het allebei! :)

Heerlijk op een zondagavond (in plaats van ochtend)! Eet lekker.